SRB  l  ENG  l  DEU

Odmaralište "Savača"

OPŠTE INFORMACIJE

Kompleks objekat poznat kao odmaralište ˝Savača˝ nalazi se na 300 metara od obale Borskog jezera.

Savača je okružena kompleksom od 14 hektara šuma. Nekada je služila kao odmaralište i izletište za decu i mlade. Investiciona lokacija obuhvata 5 katastarskih parcela ukupne površine 2328 m2 na kojoj se nalaze 4 objekta. Svi objekti su u dobrom stanju i mogu se odmah staviti u funkciju: zgrada predškolske ustanove - dečije odmaralište površine 1062 m2 i tri pomoćne zgrade površina 50, 52 i 102 m2.

Kompleks zgrada je potpuno infrastrukturno opremljen – pristupni put, voda, kanalizacija i telefonska linija. Na pomenutoj površini nalaze se i ograđeni travnati fudbalski teren, tri rukometna (jedno sa reflektorima) i 7 košarkaških terena, od kojih su tri osvetljeni za noćne utakmice, teren za odbojku na pesku, teren za mali fudbal ili rukomet na pesku, uređene pešačke staze, pozornica sa osvetljenjem i zatvorena fitnes sala-teretana.

Zgrada odmarališta je raspolagala sa 140 kreveta, raspoređenih u 12 šestokrevetnih i 34 dvokrevetne sobe sa kupatilima. U odmaralištu se nalaze učionice, TV i muzička sala, sala za stoni tenis i šah. U jednom od pomoćnih objekata nalazila se kuhinja sa trpezarijom.

OSTALE INFORMACIJE

Odmaralište Savača je u vlasništvu Grada Bora.

Sve predmetne parcele su građevinsko zemljište.

Investiciona lokacija je pokrivena planom generalne regulacije turističkog podrčja Borsko jezero Brestovačka banja.

LOKACIJA

GALERIJA

 

© 2021. RARIS - Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije. Sva prava zadržana.